•    info@osscan.nl
 •    0611339955
 • Veel gestelde vragen

  Welk pakket moet ik nemen?

  Na een gratis proefles adviseert de instructeur welke pakket het beste bij je past. De meeste cursisten nemen het Pakket 3. Indien er sprake is van faalangst, zou Pakket 4 het beste bij je passen. Op die manier kan er rustiger naar een rijexamen worden toegewerkt.

  Moet ik direct een pakket kiezen?

  Nee, dit hoeft niet per se. Wij vinden het belangrijk dat je na de proefles minimaal een dag goed nadenkt of je bij ons wil lessen. Gebruik deze tijd ook om bijvoorbeeld met je ouders te overleggen. Een dag na de proefles word je gebeld of je door wil gaan. Besluit je toch bij ons te lessen, dan adviseren wij om voor een pakket te kiezen omdat dit effectiever en natuurlijk goedkoper is.

  Wanneer kan ik starten met rijlessen?

  Je kunt al starten vanaf de leeftijd 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen.

  Wat is 2toDrive?

  Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen.

  Is het pakket inclusief examen?

  Ja, een pakket bestaat altijd uit rijlessen en een praktijkexamen.

  Wat kost een losse rijles?

  Een losse rijles kost € 50,-. Als je besluit om een lespakket te nemen, dan kun je al lessen vanaf € 46,-

  Hoe lang duurt een rijles?

  Een rijles duurt gemiddeld 60 minuten.

  Wat houdt een proefles in?

  De proefles moet je zien als een eerste rijles van ca. 50 minuten. Tijdens de proefles zal worden bekeken hoeveel rijlessen je nodig zult hebben om voor je praktijkexamen te kunnen slagen. Tijdens de proefles leren we elkaar alvast een beetje kennen. We laten jou tijdens de proefles zo snel mogelijk (onder onze begeleiding, c.q. met onze hulp) zelf rijden en kijken daarbij hoe je onze adviezen oppikt, maar bijvoorbeeld ook naar wat je uit jezelf doet in verschillende voorkomende situaties. Is autorijden helemaal nieuw voor je dan moet je de proefles zien als een eerste rijles, waarin je de basis leert van het sturen, wegrijden, gas geven, schakelen, remmen etc.

  In welke auto doe ik examen?

  Je rijdt in dezelfde auto je examen als waarin jij ook jou rijlessen hebt gehad. Dat is makkelijker ,want jij kent immers deze auto.

  Wat moet ik meenemen naar mijn examen?

  Nadat wij je examen hebben gereserveerd, krijg jij automatisch per mail jouw uitnodiging toegestuurd. Bewaar deze goed want die heb je nodig bij het examen. Om jouw examen te kunnen en mogen rijden dien je een geldige legitimatiebewijs, de uitnodiging voor het examen en het ingevulde zelfreflectieformulier mee te nemen. Over het algemeen heeft de instructeur de uitnodiging voor het examen zelf bij zich. Controleer dat wel altijd, want jij bent zelf verantwoordelijk voor deze papieren.

  Kan ik zonder theorie al gaan rijlessen?

  Het verstandigste is dat je je theorie haalt aan het begin van je rijopleiding. Tijdens de rijlessen krijg je ook de theorieregels uitgelegd van je rijinstructeur. Op deze manier begrijp je de theorie tijdens het leren ook beter en kun je tijdens de praktijklessen de regels beter toepassen. je moet jouw theorie-examen wel gehaald hebben voordat je jouw examen of tussentijdse toets gaat rijden.

  Hoe vaak per week kan ik lessen?

  Je kunt zoveel lessen nemen als je wilt, maar dat moet je even overleggen met je instructeur.

  Wat is een Tussentijdse Toets?

  De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echte praktijkexamen. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Je instructeur rijdt mee. De TTT duurt even lang als een praktijkexamen. Na afloop van de toets krijg je advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere verrichtingen in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend praktijkexamen. Je slagingspercentage vergroot je met ongeveer 20%. Mocht je niet slagen voor je praktijkexamen dan vervalt ook je vrijstelling.

  Mag ik de rijopleiding tussentijds stop zetten?

  Uiteraard is dat mogelijk. Als je om welke reden dan ook jouw rijopleiding wilt stoppen, dan blijft jou tegoed gewoon staan. Je kan dan weer beginnen wanneer het jou uitkomt en kan je gewoon verder gaan met je rijopleiding. Je tegoed wordt niet uitbetaald. Het is niet aan te bevelen om te stoppen met je rijopleiding, omdat je dan na een pauze weer opnieuw moet gaan wennen aan de auto en het verkeer. Wat inhoud dat je meer rijlessen nodig zult gaan hebben.

  Mocht je vraag er niet tussen zitten neem dan gerust contact met ons op door ons te bellen of via het contactformulier.

  Existing User?

  Lost your password?